creerea aromelor pentru frunzele de tutun creazati singur aromele pentru tutun . Aromatizarea tutunului acasa .

Aromatizarea tigarilor , aici incerc sa fiu scurt si clar , la fixarea aromelor ca si la extragerea lor mirosul se poate inmagazina prin distilarea unei mase mirositoare cu alcool dupa mai multe etape mirosul se inmagazineaza la valorile cele mai maxime cunoscute de om sub forma de parfum  cea cu alcolul este cea ma raspandita , in fine nu vreau sa sap mult si sa intru in detali ideea este ca pentru aromatizarea frunzelor de tutun chestie de 20% - 40% din savoarea tigari trebuie procedat cu alcool  fie ca concepeti dumneavoastra o aroma propie fie ca o mixati trebuie sa folositi un lubrifiant si un alcool lubrifiantul fiind un zahar intens care are rolul de anticasant al frunzelor uscate , dimineaza intensitatea zdrobiri frunzelor uscate si permite o manipulare usoara si dupa uscarea acestora dand o anumita tenta a aromi in functie de lubrifiantul folosit , dand o aroma placuta tutunului fumat sau simplul glicol in loc de zahar pt aceia ce nu suporta dulcegaraiul . , Alcoolul ajuta la impregnarea parfumului - aromei in masa biologica a frunzelor , iar restul depinde de fumator , cacao pentru ciocolata scortisoara si alte mirodeni ca si la o adevarata bucatarie , esente diferite ; rom , vanilie , menta etc . Sau unele gata preparate de catre alti si pe care le gasim sub forma de aroma de narghilea , numai aici difera de la un producator la altul eu recomand cu caldura serbetli fructe de padure scoate un miros de si nefumatorilor mai ca le vine sa se apuce de fumat . reteta pt TURDANEZE vine cam asa. 5% ZAHAR SAU MIERE DE ALBINA ORI GLICOL , 20 % - 30 % ALCOOL ETILIC PUR , AROMA NARGHILEA PRESTABILITA 30 % - 50 % dinacea cu melasa atunci se poate scoate lubrifiantul din ecuatie deoarece aceasta contine asa ceva , RESTUL H2O SAU IN LOC DE AROMA PRESTABILITA SE PREPARA O AROMA SEPARAT DIN MIXTURI DE MIRODENI SI CONDIMENTE SI PLANTE FRUMOS AROMATIZATE DUPA PROPIUL GUST PRIN FIERBERE PENTRU FAVORIZAREA EXTRAGERI AROMEI SI FIXATIE .  SAU PUR SI SIMPLU SE POATE FENTA AROMATIZAREA PRIN CAPTAREA PARFUMULUI DIRECT DE LA SURSA , EX :PIERSICA  , MAR , PORTOCALE  SAU LAMAI , PRIN ELIBERAREA MIROSULUI DIN FRUCTE PRIN TAIEREA ACESTORA SI PUNERE IN APROPIEREA TUTUNULUI SI LASAREA ACESTORA INTRUN SPATIU INCHIS CIRCA 24 h , la temperatura mediului , . O ALTA SOLUTIE EFICENTA SI SIMPLA ESTE AMESTECAREA ALCOLULUI CU AROMA CONCENTRATA 1 - 10 ML la 100 grame solutie diluata pentru aromatizare Esenta folosite la bucatarie ,cele uz medical ex ulei eucalipt  volatil , musetel , menta , lamaie , langilang , lavanda ..., se gasea pe vremuri la plafar  acum in farmaci naturiste . Aceste arome se pot folosi direct simplu fara a mai stropi frunzele , frunzele fermentate  se trateaza numai cu lubrifiantul natural iar funzele tratate cu miere se pun la infuzat la rece alaturi de 5 -10 picaturi pt 100 grame frunze tutun macerat / fermentat in punga hartie preferabil intr-o cutie carto, ex uleiuri aromate : http://vegis.ro/relaxare?1=1&ord=1 nu acelea care le folositi in candelele de camera pentru aromatizarea incaperilor sau automobilelor , iar acum se mai gasesc sub forma de aroma pentru cafea cele ce se aplica prin pulverizare , sau cele pentru prepararea e lichidelor pentru tigari electronice , gen aroma camel si mai multe esente de aroma (parfum culinar ) sub marca de aroma flavor http://www.arome-tigarielectronice.ro/arome/45-aroma-tigari-electronice-camtel-ultimate.html aici un mic ex pt acest gen de aroma , o sticluta de 7 - 15 ml e lichid este suficenta pt un kg tutun o sticluta 10 ml ulei esential suficienta 5 kg tutun frunze sau aromatizarea directa a filtrelor 1000 filtre , 250 gr aroma narghilea serbetli suficient pentru 2-3 kg tutun frunze .Ori ce aroma veti folosi testati intai concentratia care va va satisface pe fiecare in parte ex eu fumez mai aromat , dar nici chiar asa de concentrata aroma incat sa ma inece in gat sau sa irite  , dar sa miroase extraordinar , aroma trebuie simtita , amestecul cu uleiuri volatile trebuie facut in urmatoarea ordine ulei miere se omogenizeaza bine se trece la adaugarea alcolului treptat continuand omogenizare  si ulteror apa , in mod normal aceasta solutie se va separa daca se lasa la odihnit pentru pulverizare agitati bine solutia si treceti la aplicarea acesteia pe frunze , . Spor la cat mai multe fumuri si multe cuie in plamani. Uleiurile volatile se folosesc de obicei pt infuzarea aromei in tutun si in filtre direct , aroma narghilea , aroma e lichid si alte condimente se prepara cu alcol si apa  dupa care se pune in boilarul de baimarin pe 30-40 grade si se lasa frunzele la infuzat la cald , sau numai cu apa si miere si umpic de alcool s i se aplica direct prin pulverizare pe acestea . Fructele si condimentele se pot lasa la infuzat la rece cu frunzele de tutun tratate cu miere . Aromarea cel mai bine se face in filtru 0,5 - 1 - 2 . Picuri de aroma pentrut un filtru in functie de tariea aromei , infuzia frunzelor la rece cu aroma fara contact direct contactul se evita si ce va avea loc este aplicarea de miere albina diluata in apa pentru lubrifiere aromare . Cu cat mai putine substante pe frunza fermentata de tutun cu atat mai putine noxe toxice pentru plamani si se poate savura cu placere aroma pura a frunzei de tabac . Uleiurile esentiale aplicate in filtru se vor alterna saptamanal deoarece au si un efect terapeutic astfe evitati abuzul acestuia .  

8 comentarii:

  1. iar daca tutunul este prea strong cei pot face sal fac mai usor??

    RăspundețiȘtergere
  2. am cumparat niste tutun burlei frunze,lam tocat,lam pus la aburit dar degeaba tot stong este,ce as putea sai fac sa fie mai usor??

    RăspundețiȘtergere
  3. eu il fumez asa brut e nemaipomenit de bun direct in pipa sau foite dar pentru pipa as dorii sa-l fac cherry

    RăspundețiȘtergere
  4. salut, puteti sa imi dati o adresa de email sau un nr de telefon unde putem vb? trebuiesc fierte toate la un loc?

    RăspundețiȘtergere
  5. e prea tare brut, fierbel in 500 de alcool/palinca cu o lingura de miere +o aroma dupa preferinta ( es.vanilie/rom/lamaie...) fiert 10-15 min in apa clocotita. apoi lasatil 12-24 ore dupa caz la uscat la temp camerei (preferabil intr-o cutie de carton inchisa ermetic pt a intra aroma mai bine). Nu folositi apa in loc de alcool, alcoolul are rolul cel mai important in aromatizarea lui.
    cei care detineti tutun brut, strong cu fum care ustura in gat si urat mirositor, faceti ceea ce am spus mai sus si o sa aveti rezultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. saput poti sa imi lasi un mail cu adresa ta de mess . a mea e pinnsl vreau sa stam putin de vorba

      Ștergere
  6. Salut , eu fumez tigari rulate .Reduci costul la jumate si chiar mai putin (6 ron pe pachet). Initial incepusem cu injectate dar acum imi e mai comod la tabachera de rulat . Am gasit un site cu tutun ieftin si bun Domingo, Camel , Primus, Drum, Van Nelle, Austin etc . www.tigari-rulate.ro .

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate